Robbert Hummelink

Robbert is een geboren en getogen Achterhoeker. In 1989 werd hij geboren in Baak, maar zijn ouders verhuisden al snel naar Doetinchem. Daar doorliep Robbert al zijn scholen, totdat hij ging studeren aan de Politieacademie in Apeldoorn. Bij de Politie heeft hij jarenlang in de surveillancedienst gewerkt en zich uiteindelijk opgewerkt naar operationeel leidinggevende van de Politie Winterswijk. Daar werkt hij nu nog steeds, maar niet meer bij de politie. In 2021 maakte Robbert de stap naar de Gemeente Winterswijk, waar hij tot maart 2021 manager was van een aantal afdelingen in de bedrijfsvoering. Robbert heeft in de Achterhoek een breed netwerk in het openbaar bestuur en het bedrijfsleven. In zijn vrije tijd gaat Robbert graag naar APEX Training in Doetinchem, waar hij aan CrossFit doet.

In 2018 kwam Robbert als nieuwkomer de raad in en werd toen fractievoorzitter van de VVD. Helaas moest hij door een functiewijziging bij de politie afstand doen van zijn plek in de raad. De twee functie konden (en mochten) niet samengaan. Daar is verandering in gekomen en Robbert is sinds september 2021 weer actief geworden als raadslid.

Voor Doetinchem vindt Robbert het vooral belangrijk om creatieve oplossingen te bedenken voor allerlei problemen. Hij heeft de overtuiging dat ondernemers en maatschappij prima in staat zijn om zelf oplossingen voor vraagstukken te verzinnen.